Blogt

blogt

Ein gesundes neues Jahr - A Happy and Healthy New Year to all of you!Do you remember the the very first post in ? It featured another great fake by Mr Hyde. Eetproblemen veroorzaakt door autisme. Het komt helaas vaker voor dan je denkt. Lees hier mee hoeveel impact dit kan hebben op kind en gezin. Europa en Brazilië zijn interafhankelijk met elkaar verbonden - onze vleesconsumptie en hun ontbossing hangen samen. Reacties staat uit voor Dhr. xxx Teammanager Bureau Jeugdzorg Agglomeratie Amsterdam (BJAA) heeft namens de directie van Bureau Jeugdzorg Agglomeratie Amsterdam een.

blogt

Kurt schrijft recensies over theater en film in Vlaanderen. Hoe kunnen anders dit soort insinuerende zinnen ontstaan?

blogt

Home Wie is Janiek? Vaak kritisch, maar altijd goed bedoeld.

Dan kan ik meteen iedereen geruststellen door te zeggen dat ik natuurlijk ook wel weet dat het allemaal niet zo simpel is met die genialiteit van mij en mijn rabbijnen. Eetproblemen veroorzaakt door autisme.

blogt

Als je het mij vraagt heeft de Eeuwige met zijn Tora ooit een heel bruikbare aanzet gegeven en zou het interessant zijn om eens met die bril naar het leven van onze plofkippen, kiloknallers en legbatterij hennen te kijken.Europa en Brazilië zijn interafhankelijk met elkaar verbonden - onze vleesconsumptie en hun ontbossing hangen samen.

In de huiskamer stond zijn vader in ondergoed bij de kachel. Het laatste, vierde argument — en niet het minste — vormde de wetenschap. Het komt helaas vaker voor dan je denkt. Terecht, denk ik, want al gauw ging het bij de voorstanders van het verbod allang niet meer om de dieren, maar om de achterlijkheid van hen die de rituele slacht praktizeren.

Dan is het opeens niet meer zo simpel. Het toeval — of het universum — wilde dat mijn dochter en ik juist vanmorgen samen in Noord kwamen om iets op te halen, zodat we hem voor de laatste keer opgekruld in een mandje konden zien liggen.

In de kattenhemel zaten ze net aan tafel, toen er hard gebeld werd.

blogt

En wat zo gek was: Ook de hondendrol op de stoeptegel rechts daarvan is Hem bekend. Krap tien jaar na zijn intrede in ons huishouden kwam de scheiding en ging Lano mee naar Amsterdam Noord.

blogt

Toen begon het te rommelen in onze gelederen. Anderen nemen de executie door steniging maar meteen mee in de discussie: Zij in Limburg, ik in Overijssel. Hij is uw kind.

In de stilte die valt begint in mijn hoofd Jim Croce te zingen: Ondertussen vroeg ik me af wat precies de goede bedoelingen zijn van historicus Keith Lowe, die een boek van bladzijden heeft geschreven over de psychologische en filosofische erfenis van de Tweede Wereldoorlog. Ik fietste door de Valeriusstraat, de avond viel en ik keek vooruit en naar omhoog, waar de gevels een streep blauwe lucht vrij lieten, waarlangs de wolken zich bewogen.

De omkering ervan hoor ik in de ferme taal van Mark Rutte: Aan de achterkant, onderaan de rug, was een lange verticale spleet, die open stond.

blogt

Hoe nieuw is dat? God zegene ook die greep. Maar straks gaat u weg, en dan ben ik weer alleen.

Ik herinner me dat ik in als figurant — in een dubieuze rol! Misschien ligt het aan de interviewer. Als dat zo is, dan is het ook goed dat ik daar zat — en zit — als een kat.

Ik leer uit de midrasj dat het beeld van de brandende struik iets zegt over Gods aanwezigheid in het lijden van Zijn volk: Een roodcyperse kattenengel sprong op en greep naar de intercom.

blogt

Laten we dicht bij huis blijven: Daarom hangen we tegenwoordig onze kippen heel beschaafd ondersteboven aan een lopende band en halen ze door een waterbad, dat we stevig onder stroom hebben gezet, zodat ze tenminste verdoofd zijn , als ze in een tempo van per minuut machinaal onthoofd worden.

Soms mag ik zijn droge ogen druppelen, maar meestal niet: In de poezenhemel was de bel al gegaan. De soms felle strijd tussen aanhangers van de evolutietheorie en hen die aan het scheppingsverhaal een groter waarachtigheid toekennen, lijkt dan ook een beetje overdreven.

Toen we thuis de kattenmand openden, liep meneer heel bedaard naar buiten en sprong op de bank.

Erop of eronder februari 15, Door janiek. Lees hier mee hoeveel impact dit kan hebben op kind en gezin. Hij was altijd een buitenkat geweest en die aard liet zich niet loochenen. Janiek blogt ook wel eens. Zo is hij heel soms, heel even een charmeur: En ikzelf heb immers — heel even maar — door Zijn ogen naar de wereld mogen kijken?

Een verheven blijmoedigheid stijgt op. Over het wurgen of verdrinken van dieren hoefden we het niet te hebben, want dat doet tegenwoordig niemand meer. Goeie ouwe Ome Henk. Of aan het ontbreken van het grote verband.

Ik fietste gewoon door, was immers aan het werk. Zodra die zag dat Lano voor de deur zat te wachten, kwam hij naar buiten en belde bij ons aan: Maar hij is ook bang dat hij straks niet meer van die bank op zal kunnen staan. Dus posteerde hij zich rustig voor de deur en wachtte tot die vanzelf open zou gaan. Nieuws en commentaar voor en over de financiële dienstverlening. Heel even zag ik de cognitieve dissonantie als de schaduw van een wolk over het beminnelijke gezicht van de rabbijn trekken.

blogt

Er werd gezegd dat ik me moest melden, anders zouden ze mijn zuster weghalen. Twee straten verderop van de Laanweg kwam hij te wonen, in een huis met een tuintje erbij.

blogt

Mij stelt dat niettemin voor een uitdaging: Nog niet zo lang geleden, tijdens een les over kasjroet de joodse spijswetten , leek me dat aardig te lukken.

5 thoughts on “Blogt

Add comments

Your e-mail will not be published. Required fields are marked *